Generel information til undervisere

Læringsspillet BENSPÆND giver dine studerende/elever et unikt indblik i nogle af de væsentligste udfordringer, der dukker op i stort set alle byggeprocesser, og giver samtidigt en metode til at overvinde disse udfordringer på en hensigtsmæssig måde.

Byggeprocesser er komplekse, fordi der er mange mennesker og aktiviteter, der skal spille sammen. En god byggeproces kræver god planlægning, men man kan ikke planlægge sig ud af alle de uforudseelige hændelser, der ofte opstår undervejs i processen. Derimod kan man gennem en række hensigtsmæssige handlinger overvinde eller mindske effekten af disse hændelser, men det kræver et godt overblik og en god forståelse for, hvordan byggeprocessen foregår.

Det er hvad Læringsspillet BENSPÆND handler om. Gennem tilrettelæggelse af et simpelt ombygningsprojekt, hvor der opstår uforudsete hændelser undervejs, lærer du at manøvrere frem mod mål – det færdige byggeri – ved hjælp af en række handlinger.

Undervejs arbejder du med parametre som kvalitet, tid, økonomi, designdilemmaer og tilfredshed, og oplever konsekvenserne af hændelser og handlinger på disse parametre. Det kan lyde tørt og kedeligt, men hvis du vil spille med, tør vi godt love, at det bliver sjovt undervejs.

​​​​​​​​​​​​​​​​